Silink
Image default
Business / Transportation and Logistics

SIP Trunk verovert de wereld in sneltreinvaart

SIP Trunk krijgt de laatste jaren veel de aandacht. En terecht. Er is geen ontkomen meer aan dat de wereld over gaat op IP, en SIP is de favoriete oplossing geworden voor bedrijven voor IP-verbindingen. Er wordt een sterke groei voor SIP Trunk verwacht. U bent dus zeker niet de enige die zich hier serieus over wil laten informeren en onderzoekt of het een haalbare oplossing is voor uw (problemen) met communicatie. Steeds meer bedrijven beginnen zich de voordelen van deze vorm van connectiviteit te realiseren. In dit blog deel ik graag enkele essentiële feiten met u.

Met SIP Trunk kostenbesparingen tot 40% op uw budget

Met SIP Trunk kunt u besparen op zowel toegangs- als belkosten. Afhankelijk van uw bestaande opstelling variëren deze besparingen tussen de 10-40% van uw totale gesprekskosten. Ze worden gegenereerd o.a. door het elimineren van talrijke serviceprovider contracten. Gecentraliseerde facturering en rapportage zorgt voor een nauwkeurig zicht op de gesprekskosten. IP-verbindingen zijn nu eenmaal goedkoper dan traditionele ISDN-lijnen.

Eén beheersbaar systeem

Als u van het idee houdt om al uw uiteenlopende communicatiebehoeften – of het nu gaat om e-mail, instant messaging, voicemail, video-conferencing, en elke dag telefoneren – te combineren tot één beheersbare strategie, dan is SIP Trunk dé oplossing voor u. Een gebruiker kan een unieke ID of meerdere nummers beheren, ongeacht op welk netwerk ze zijn aangesloten of welk apparaat ze gebruiken. Met SIP maakt uw telefoonsysteem rechtstreeks contact met het openbare netwerk, maar mobiele apps kunnen ook rechtstreeks met het systeem worden verbonden (hoewel niet in alle gevallen, afhankelijk van de provider en andere factoren). Het is ook een goede optie als u overweegt om over te stappen op Cloud.

Betere flexibiliteit en schaalbaarheid

SIP Trunk kan worden gebruikt voor een breed scala aan toegangsnetwerken, waaronder DSL- en internetverbindingen voor kleinere sites. Deze verscheidenheid aan toegangsmethoden betekent ook dat u het aantal gebruikers veel gemakkelijker en goedkoper kunt opschalen. De capaciteit wordt aangepast aan de zakelijke behoeften.

Voice ready

Voordat u SIP Trunk kunt inzetten als onderdeel van uw bedrijf, moet u ervoor zorgen dat uw netwerk klaar is voor spraak. Een goede spraakkwaliteit is essentieel om de overgang naar een nieuwe communicatieomgeving soepel te laten verlopen. De Nederlandse Provider kan u ondersteunen bij het implementeren van SIP Trunk en zorgen voor een naadloze overgang.