Silink
Image default
Business / Transportation and Logistics

Inloopdouches veiligste keuze

 

Inloopdouches met één of enkele doucheschermen zijn veruit de veiligste optie voor u. Of u nu wat ouder of slecht ter been bent, of gewoon comfortabel kan douchen, het is verstandig om deze vorm van douche te kiezen. Omdat deze douche geen hoge instap en veel mogelijkheden heeft komt het met zeer veel opties. De inloopdouche komt met veel voordelen en is erg veilig. Afhankelijk van het soort douchescherm kan deze veiligheid gemaximaliseerd worden.

Wat is een inloopdouche?

Een inloopdouche is een douche die (semi-) volledig open is. Dit houdt in dat er één muur is en eventueel een of twee doucheschermen. Het gedeelte wat het een inloopdouche maakt is dat u niet over een rand of drempel heen hoeft te stappen om langs het douchescherm naar binnen te gaan.

Voordelen inloopdouche met douchescherm

Een inloopdouche is natuurlijk door de lage hoeveelheid randjes, hoeken en drempels zeer veilig en afhankelijk van het douchescherm ook gemakkelijk schoon te houden. Omdat u niet gebonden bent aan de grootte van een douchebak, kunt u zelf bepalen hoe groot de douche wordt en welke materialen gebruikt worden. Dit brengt ons bij het laatste voordeel. U kunt compleet naar eigen smaak de tegels, kleuren en doucheschermen uitzoeken!

Soorten doucheschermen

De soorten doucheschermen die beschikbaar zijn voor inloopdouches, dat zijn er twee:

Doucheschermen met een scharnier. Deze doucheschermen zijn praktisch bij het schoonmaken. Echter zorgt dit ervoor dat uw douche aan een kant open kan gaan, wat een verhoogd risico met zich meebrengt.

Vaste doucheschermen. Deze zitten logischerwijs helemaal vast en u weet hierbij zeker dat u minder risico loopt. Het kan namelijk niet zo zijn dat u er tegenaan leunt of valt en hij meegeeft. Dit is voor elke douche dus de meest verstandige optie.

Wanneer u de veiligheid in uw douche dus wilt garanderen, kiest u voor een inloopdouche met een vast douchescherm!