Silink
Image default
Business / Transportation and Logistics

Brommer kopen

Wordt het tijd voor een nieuwe brommer kopen? Weet je al precies wat je gaat kiezen of kijk je eerst even rond? Als je een brommer wilt kopen moet je keuzes maken en wij zullen je daarbij helpen. Waar moet je op letten bij een brommer kopen? Wat is het verschil tussen een bromfiets en een bromscooter? Ga je voor nieuw of tweedehands? Kijk naar deze checklist en maak jouw keuze!

 

Wat is het verschil tussen een snorscooter en een bromscooter?

  1. Een snorscooter of snorfiets is bestemd voor het fietspad. Je hoeft geen helm te dragen en de maximum snelheid bedraagt 25 km/u.
  2. Een bromscooter of bromfiets is bestemd voor de openbare weg. Je bent verplicht een helm te dragen en de maximum snelheid bedraagd 45 km/u.

 

Heb je een keuze gemaakt? Mooi, dan gaan we verder met de ideale brommer kopen!

 

Een nieuwe of tweedehandse brommer kopen?

  1. Een occasion is goedkoper maar je hebt meestal geen garantie en je kunt niet kiezen uit de nieuwste types. Als je handig bent en je weet waar de brommer vandaan komt kun je het risico nemen, maar het blijft een afwachten.
  2. Een nieuwe scooter kopen is duurder, je kunt overigens de kosten wel spreiden via een lease contract. De restwaarde ligt ook hoger en je kunt kiezen uit de nieuwste modellen.

 

En wat wordt het? Neem je de kans met een goedkope occasion of investeer je liever in een nieuwe brommer met volledige garantie? Wat is nog meer belangrijk?

 

Ga je voor benzine of elektrisch?

  1. Een brommer kopen op benzine is een stuk goedkoper In aanschaf. De kosten per kilometer vallen vaak wel hoger uit. Een brommer op benzine maakt meer geluid maar heeft wel een hogere actieradius.
  2. Een elektrische brommer kopen is een stuk duurder, de kosten per kilometer compenseren dat. Je moet wel vaker laden dan tanken, dat kun je wel gewoon thuis doen.

 

Dit zijn uiteraard niet alle overwegingen die je zult maken bij de keuze voor een nieuwe brommer. Het geeft je wel wat meer houvast bij een brommer kopen. Kijk in de online shop voor alle mogelijkheden, en als je vragen hebt kun je ze gerust stellen!

https://www.fastfuriousscooters.nl/scooter-kopen/